Udforsk Thyborøn

Velkommen til Sneglehus kvarteret

Sneglehus kvarteret

Attraktioner - seværdigheder

JyllandsAkvariet

I JyllandsAkvariet kan du komme HELT TÆT på de mange finurlige og farverige fiskearter, der lever i Nordsøen og Limfjorden.

– Kom, se, rør, følg og vær med til at fodre de fisk, der svømmer rundt og lever godt i akvariet i Thyborøn. Måske du tør tage en krabbe i hånden eller stryge en haj på ryggen?

Outdoor ture – tag med JyllandsAkvariet på:

  • Ravsafari
  • Sælsafari
  • Delfinsafari
  • Natursafari
  • Østerssafari

Se mere om safariturene i JyllandsAkvariets turkalender

 

Sneglehuset

Sneglehuset ligger for enden af Sneglevej i Thyborøn.

Overalt både ude og inde, er murværk og møbler dækket af sindrige mønstre, skabt af muslingeskaller og sneglehuse. Dette fantastiske hus er skabt af en enkelt mand gennem et langt liv.

 

Themis Skatepark

Den gamle atletikstadion i Thyborøn, Vesterhavsgade 86, blev i løbet af 2018 forvandlet til en af Vestjyllands fedeste skateparker.

Her kan børn i alle aldre og andre interesserede, prøve kræfter af hvad enten der er på skateboard eller løbehjul – her er lidt af hvert, uanset om du er øvet eller nybegynder er du velkommen. Flere eksperter både national og international, har allerede testet banen af og synes det har været en super fed oplevelse at besøge parken. Så husk dit skateboard, løbehjul, hjelm og beskyttelses udstyr, næste gang du besøger byen.

Museer

Sea War Museum

Kom ind og oplev levn fra tiden under første verdenskrig. Se hvad der blev brugt i kampen på, under og over vandet i Nordsøen ud for Jyllands vestkyst.

 

Mindeparken for Jyllandsslaget

Den 1. juni 2016 blev mindeparken etableret i Thyborøn. Et landart kunstværk skabt af kunstneren Paul M. Cederdorff til minde om de 8645 engelske og tyske marinere, der omkom i Jyllandsslaget den 31. maj 1916.

 

Ravhuset

Her kan du se en helt unik samling af rav, smykker og andre kunstværker i rav. Kom og hils på ravsliberen Bjarne Hansen ( Rav Aages søn)

Find inspiration til flere ferieoplevelser og aktiviteter

langs hele Nordvestkysten

Udforsk naturen

Vesterhavet – et besøg værd året rundt!

Tag familien med og bliv blæst i gennem ved havet, sæt dragen med vinden, fang en fisk (dem er der nok af) eller gå på ravjagt.

Nyd en dukkert ved vores fantastiske badestrand, hvor livredder tårnet i perioden 23. juni til 16.august mellem klokken 10 og 18, er bevogtet af Trygfondens livreddere. (Badestranden ligger ca. 1,5 km fra pladsen). 

 

Både Vesterhavets vilde vande og Limfjordens milde er velegnet til vandsport. Hvad enten du er windsurfer, er til stand up paddle, kitesurfer eller kajakroer – ja så der virkelig mange muligheder her i området. Udforsk også Lemvig Marina, Thorsminde og Klitmøller som jo ligger lige i nabolaget.

 

Er du nybegynder og kunne du godt tænke dig at prøve vandsporten af, står flere lokale ildsjæle i sæsonen klar med forskellige introduktionstilbud til vandsport.

Kontakt Thyborøn Surfcenter  for surfundervisning, boardudlejning, guidede ture på stand-up paddle, snorkling og dykning.

Læs mere om områdets surfsports her.

 

Naturrum Thyborøn

Naturrum Thyborøn starter ved parkeringspladsen i sydenden af Vesterhavsgade. Der er skilte, der viser vej. I området er der overdækket rasteplads med borde/bænkesæt og toilet. Ovenfor diget er der legeplads, udsigtsplatform med udsyn over Vesterhavet. Fra området udgår to vandreture på henholdsvis 4 og 11 km.

 

Vandreture

Se en oversigt over vandreture i området

Tag på vandreferie langs Vestkysten – fra Thyborøn til Vestervig.

 

Cykelruter

Se en oversigt over cykelruter i området

Er du på udkig efter en cykelferie langs Vestkysten – så har Bikewithus arrangeret hele turen for dig.

 

Har I  spørgsmål til noget af dette, er i meget velkommen til at kontakte os, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe jer.

Fri entre´ Wærket's faciliteter

Glæd jer – som overnattende gæst på campingpladsen og i hyttebyen har i fri entré til Wærket’s (Thyborøn Hallens) nye flotte faciliteter. 

Boldwærket

Boldhal til alle former for boldspil, badminton & bordtennis
NB: Kun sæsonåbnet sommer & ifm. helligdagsferier

Vandwærket

Ny svømmehal med vandrutsjebane, varmtvandsbassin samt wellnessafdeling med sauna & dampbad

Snegleland

Indendørs legelnd for de mindste
NB: Kun sæsonåbnet !