);

Oplevelser i Thyborøn

Kultur- og naturoplevelser lige ved teltdøren…

Thyborøn er en lille hyggelig fiskerby helt ude ved den dejlige Vesterhav, og så finder du den barske
og skønne vestjyske natur lige uden for døren.

Thyborøn har utrolig mange ting at vise frem både for børn og voksne.

Attraktioner og seværdigheder

JyllandsAkvariet
I JyllandsAkvariet kan du komme HELT TÆT på de mange finurlige og farverige fiskearter, der lever i Nordsøen og Limfjorden.
– Kom, se, rør, følg og vær med til at fodre de fisk, der svømmer rundt og lever godt i akvariet i Thyborøn.
Måske du tør tage en krabbe i hånden eller stryge en haj på ryggen?
Outdoor ture – tag med JyllandsAkvariet på:
Ravsafari
Sælsafari
Delfinsafari
Natursafari
Østerssafari
Se mere om safariturene i JyllandsAkvariets turkalender

Sneglehuset
Sneglehuset ligger for enden af Sneglevej i Thyborøn.
Overalt både ude og inde, er murværk og møbler dækket af sindrige mønstre, skabt af muslingeskaller og sneglehuse. Dette fantastiske hus er skabt af en enkelt mand gennem et langt liv.

Themis Skatepark
Den gamle atletikstadion i Thyborøn, Vesterhavsgade 86, blev i løbet af 2018 forvandlet til en af Vestjyllands fedeste skateparker.
Her kan børn i alle aldre og andre interesserede, prøve kræfter af hvad enten der er på skateboard eller løbehjul – her er lidt af hvert, uanset om du er øvet eller nybegynder er du velkommen. Flere eksperter både national og international, har allerede testet banen af og synes det har været en super fed oplevelse at besøge parken.
– Så husk dit skateboard, løbehjul, hjelm og beskyttelses udstyr – næste gang du besøger byen.

Museer

Sea War Museum
Kom ind og oplev levn fra tiden under første verdenskrig. Se hvad der blev brugt i kampen på, under og over vandet i Nordsøen ud for Jyllands vestkyst.

Mindeparken for Jyllandsslaget
Den 1. juni 2016 blev mindeparken etableret i Thyborøn. Et landart kunstværk skabt af kunstneren Paul M. Cederdorff til minde om de 8645 engelske og tyske marinere, der omkom i Jyllandsslaget den 31. maj 1916.

Ravhuset
Her kan du se en helt unik samling af rav, smykker og andre kunstværker i rav. Kom og hils på ravsliberen Bjarne Hansen ( Rav Aages søn)

Udforsk naturen

Vesterhavet – et besøg værd året rundt!
Tag familien med og bliv blæst i gennem ved havet, sæt dragen med vinden, fang en fisk (dem er der nok af) eller gå på ravjagt.
Nyd en dukkert ved vores fantastiske badestrand, hvor livredder tårnet i perioden 28. juni til 21.august mellem klokken 10 og 18, er bevogtet af Trygfondens livreddere.

Både Vesterhavets vilde vande og Limfjordens milde er velegnet til vandsport.
Hvad enten du er windsurfer, er til stand up paddle, kitesurfer eller kajakroer – ja så der virkelig mange muligheder her i området.
Udforsk også Lemvig Marina, Thorsminde og Klitmøller som jo ligger lige i nabolaget.
Er du nybegynder og kunne du godt tænke dig at prøve vandsporten af, står flere lokale ildsjæle i sæsonen klar med forskellige introduktionstilbud til vandsport.

Kontakt Thyborøn Surfcenter for surfundervisning, boardudlejning, guidede ture på stand-up paddle, snorkling og dykning.

Læs mere om områdets surfsports her.

Naturrum Thyborøn
Naturrum Thyborøn starter ved parkeringspladsen i sydenden af Vesterhavsgade. Der er skilte, der viser vej. I området er der overdækket rasteplads med borde/bænkesæt og toilet. Ovenfor diget er der legeplads, udsigtsplatform med udsyn over Vesterhavet. Fra området udgår to vandreture på henholdsvis 4 og 11 km.

Vandreture
Se en oversigt over vandreture i området

Tag på vandreferie langs Vestkysten – fra Thyborøn til Vestervig.

Cykelruter
Se en oversigt over cykelruter i området

Er du på udkig efter em cykelferie langs Vestkysten – så har Bikewithus arrangeret hele turen for dig.

Er der spørgsmål til noget af dette, er i meget velkommen til at kontakte os, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe jer.

Velkommen til Sneglehuskvarteret….

Sneglehuskvarteret Thyborøn